Ați renunțat nu o dată la a participa la o licitație publică pentru că pur și simplu vă intimidează volumul de informații legislative pe care trebuie să le asimilați și de proceduri prealabile pe care trebuie să le urmați pentru a putea depune o ofertă? Ați reușit să parcurgeți cât de cât prevederile OUG 34/2006 și să vă familiarizați cu platforma e-licitație.ro și brusc totul s-a resetat? Ați luat-o de la zero cu Legea 98/2016 și noua platformă a SEAP? Și, din nou, ați pierdut pasul din cauza celor 6 acte modificatoare publicate în intervalul a doi ani de la promulgarea legii?
Prezența în SEAP și implicit vânzarea de produse/prestarea de servicii către autorități contractante urmare a adjudecării unor proceduri de achiziție publică poate fi într-adevăr un proces anevoios, mai ales atunci când frecvența cu care participați la astfel de proceduri este una redusă. Greșeli minore de completare a unor documente, acte lipsă, răspunsuri neconcludente la cereri de clarificare ale autorității contractante, nerespectarea unor termene sunt doar câteva din cauzele care pot duce la un deznodământ nefericit pentru oferta dvs. Lucrurile se complică și mai mult atunci când, simțindu-vă vătămat de un act al unei autorități contractante, doriți să-l contestați.
Experiența pe care am acumulat-o în achiziții publice, expertiza echipei noastre în acest domeniu, vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să evitați descalificarea și pentru a vă maximiza șansele de reușită. Vă sprijinim – direct și prin intermediul casei de avocatură partenere – și în ceea ce privește atacarea unor eventuale decizii nefavorabile, atât pe cale administrativ-jurisdicțională, cât și pe cale judiciară.
Ajutorul nostru este dedicat în egală măsură autorităților contractante, în sensul sprijinirii activității compartimentului intern specializat în domeniul achizițiilor, precum și pentru elaborarea documentelor/documentațiilor necesare parcurgerii etapelor procesului de achiziție publică și/sau pentru implementarea unor programe de prevenire/diminuare a riscurilor în achizițiile publice, așa cum sunt ele reglementate de art. 2 alin. (6) și art. 11 alin. (1) lit. c), ambele din H.G. nr. 395/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016.